Ege Postası
Geri

İzmirli başkanlar arasında ‘İnce’ polemik  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ arasında ‘İnce’ polemik yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Saygı Öztürk’e verdiği röportajda, “Seçim kampanyasında partimiz Muharrem İnce’yi kullanmazsa çok büyük hata yapar. ‘Boş verin görev verilmesin' diye genel başkanımızı ikna etmeye çalışanlar da var. Genel Başkan'ın bu kişilere itibar etmemesini dilerim” derken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise tam tersi yönde görüş belirtti. Başkan Karabağ ise, “İnce’nin hiçbir yere aday yapılmaması lazım. Devlet başkanlığına aday olan biri neden buralara aday olsun'
İzmirli başkanlar arasında ‘İnce’ polemik  
Haberler / Yerel Politika
15 Eylül 2018 Cumartesi 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran seçimlerinde Başkanlık için yeterli oyu alamamasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

İnce’nin seçimi kazanamamasının ardından İnce’yi destekleyen parti içi muhalifler Türkiye genelinde tüm örgütlerde genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için imza hareketi başlatmıştı. İmzaların yeterli sayıya ulaşamadığı gerekçesiyle olağanüstü ve tüzük kurultayı toplanması talepleri de rafa kalktı.

Verdiği röportajlarda, “Ben önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bunda kararlıyım. Cumhurbaşkanlığı seçimi için önümüzde 5 yıl var. Ancak ben 5 yıl süreceğini sanmıyorum’ diyen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin büyükşehir belediye adaylığını da gündeme aldığı kulislerde konuşuluyor.

İNCE, İSTANBUL’U ALMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismine İstanbul için sıcak baktığı isimlerden olduğu belirtilen Muharrem İnce, Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan’a verdiği röportajda, “Benim üzerimden konuşmayalım bunu. Ben CHP'ye teklifimi yaptım, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ama siyaseten de bir öngörü yapıyoruz şu anda. İBB'yi alan bir kişi (Benim üzerimden konuşmayalım)  25 yıllık AKP saltanatını yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. Şunu görüyorum. O kadar popüler olur ki onu alan kişi ne CHP Genel başkanı kalır, ne cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce  kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istiyorum. Onun içi tabi ki çalışmam lazım. Çalışmak için de bir sıfat lazım. O sıfatı bulmak için de çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı.

İNCE’NİN İZMİR ADAYLIĞI İSTEDİĞİ İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Muharrem İnce 9 Eylül’de, partisinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri yerine İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü etkinliklerine katılmış ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte İzmirlileri selamlamıştı. CHP kulislerinde ise, İnce’nin İstanbul yerine İzmir’i düşündüğü konuşuluyor. İnce’nin Kılıçdaroğlu’na da isteğini ilettiği ve “Beni İzmir’den büyükşehir adayı olarak gösterin. Aziz Bey beni kırmaz” dediği iddia edilmişti.

AZİZ KOCAOĞLU: PARTİMİZ İNCE’Yİ YEREL SEÇİMDE KULLANMAZSA BÜYÜK HATA YAPAR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Saygı Öztürk’e verdiği röportajda, Muharrem İnce’nin halkta bir karşılığı olduğu için yerel seçim sürecinde mutlaka değerlendirilmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.

KOCAOĞLU: GÖREV VERİLMESİN DİYE BAŞKANIMIZI İKNA ETMEYE ÇALIŞANLAR VAR

Başkan Kocaoğlu, verdiği röportajda, “Seçim kampanyasında partimiz Muharrem İnce’yi kullanmazsa çok büyük hata yapar. İnce’nin halkta bir karşılığı var. Şuna inanıyorum, yerel seçim kampanyasında parti Muharrem İnce'yi kullanmazsa çok büyük hata yapar. Muharrem İnce'nin halkta bir karşılığı var, kürsü hakimiyeti var, esprili, hazır cevap. Seçim sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle ciddi hatalar da yaptı ama karşılığı olduğu da bir gerçek. O yüzden kampanyada mutlaka görevlendirilmeli.‘Boş verin görev verilmesin' diye genel başkanımızı ikna etmeye çalışanlar da var. Genel Başkan'ın bu kişilere itibar etmemesini dilerim” ifadelerini kullandı.

HASAN KARABAĞ: İNCE’NİN HİÇBİR YERE ADAY YAPILMAMASI LAZIM

Parti içi muhalefetin başlattığı olağanüstü kurultay talepli imza hareketine de destek vermeyen ve genel merkezden yana tavır koyan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise tam tersi bir görüş belirtti. İl başkanlığı seçimleri dahil olmak üzere birçok noktada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile farklı görüşleri olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise Muharrem İnce’nin hiçbir yere aday yapılmaması gerektiği yönünde bir görüş belirtti.

KARABAĞ: BENCE GİTSİN YALOVA’DAN ADAY OLSUN

Başkan Hasan Karabağ, İnce’nin memleketi Yalova’da dahi beklediği oyu alamadığını, AK Parti’nin 2 milletvekili çıkarmasına karşın CHP’nin bir milletvekilinde kaldığını ima ederek,

 

“İnce’nin hiçbir yere aday yapılmaması lazım. Devlet başkanlığına aday olan biri neden buralara aday olsu? Bence gitsin Yalova’dan aday olsun. Yalova’yı alabilecek mi görelim” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası